BENVINGUDA

nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo
Entitat

FEM GYM és una proposta d'activitat extraescolar, que engloba el Baby Gym, la Gimnàstica artística, la gimnàstica estètica i l'Acrogym, en consonància amb el marc legal vigent del II conveni col·lectiu del lleure educatiu i sociocultural, 2008-2010. L'esperit de FEM GYM té una marcada voluntat educativa, ja que els seus membres, amb molts anys d'experiència en el sector del lleure esportiu, transcendeixen la figura del monitor i no contemplen la disciplina esportiva com una fi, sinó com un mitjà d'aprenentatge. L'afany de FEM GYM no és convertir els infants i adolescents en futurs esportistes d'elit, sinó aixecar els fonaments perquè al cap dels anys esdevinguin persones que, mitjançant l'esport, s'hauran pogut socialitzar amb harmonia, hauran après què és la cultura de l'esforç, la solidaritat, la companyia, l'autocontrol, la gestió de les pròpies emocions, la importància de saber perdre (i saber guanyar), els beneficis d'una vida saludable, a entendre i saber escoltar el propi cos, a posar-se petits reptes i assolir-los, a desenvolupar actituds i valors positius, a integrar normes de convivència, en definitiva, a acumular eines per afrontar amb èxit els reptes de la nostra societat.

FEM GYM té molt present que per tal de que l'educació integral d'infants i adolescents sigui fructífera és imprescindible una coordinació amb la contrapart, això vol dir posar en comú la planificació, tant de la vessant pedagògica com de l'organitzativa, mostrant en tot moment flexibilitat i adaptabilitat. Perquè la tasca sigui reeixida convé acordar, planificar i estructurar de manera compartida tots i cadascun dels aspectes que han de vertebrar les activitats extrascolars.

Ideari

FEM GYM té una labor fonamentalment educadora, complementària del centre educatiu, alineant-se amb aquest en el seu ideari (missió, visió i valors), per sobre de qualsevol altra. Per a complir aquesta funció, des de FEM GYM entenem que l'educació en l'activitat esportiva i, des de la perspectiva de l'educadora/entrenadora, es caracteritza perquè:
Ho constitueix la pròpia pràctica esportiva en si com activitat física amb els beneficis que proporciona en l'àmbit de la salut, l'oci i la socialització.
Suposa posar-se al servei dels infants i joves, deixant de banda les necessitats personals, i posar els cinc sentits en allò que s'està fent.
Comporta adaptar-se a un paper de model davant dels infants. Lluny de formar part del grup com un o una més, educadora/entrenadora ha de prendre consciència del seu paper diferenciat, sent especialment tinguda en compte pels infants. Per això, és necessari l'honestedat, exemplaritat, professionalitat, l equitat, la solidaritat i respecte a la dignitat.
Fa necessari treballar en equip. Tot i que sovint l'educadora/entrenadora es trobarà sola amb un grup d'infants o adolescents, la seva tasca té un sentit en context més ampli, on la força del col•lectiu pren més rellevància. Ningú és imprescindible, però tots som necessaris.
És una feina polifacètica, àmplia i complexa. Si bé segurament l'activitat o les funcions de què serà responsable quedaran delimitades des d'un inici, la complexitat i la quantitat de situacions en què es trobarà faran necessari posar en funcionament recursos, estratègies i dinàmiques diferents a les previstes, adequades a cada context i grup.

Certificats

Cartes de recomanació i valoració de la Carla Ortuño Ruiz de les entitats i centres educatius on ha treballat:

- Col•legi Natzaret
- Col•legi Jesús Maria Sant Gervasi
- Gràcia Gimnàstic Club
VALORS Projectes Educatius
- Institut Escola Jacint Verdaguer

 

 

 

 

Contacte

Estem a la vostra disposició per informar-vos del que calgui.

Carla Ortuño Ruíz

Gelida (Barcelona)

679 467 074

hola@femgym.cat

 

BORSA DE TREBALL

ÀREA PRIVADA